Taijiquan alkaa uutena lajina NKU:lla

NKU kasvattaa lajitarjontaansa jälleen yhdellä uudella lajilla.

Nyt mukaan lähtee Taijiquan, tuttavallisemmin Taiji tai Tai Chi. Laji sopii liikuntamuotona kaikenikäisille ja – kuntoisille, eikä sen aloittaminen vaadi erityisen hyvää peruskuntoa eikä kalliita välineitä. Taiji on perinteinen kiinalainen kamppailutaito, jonka toimintaperiaatteena on voiman voittaminen pehmeydellä. NKUlla harjoitellaan Yang-tyylin (muita esim. Chen-, Wu- ja Sun- tyylit) taijin – 8 ja jatkossa 24 – liikesarjoja . Harjoittelun pääpaino on liikkeiden teknisessä puhtaudessa, liikkeen virtaavuudessa. NKUlla ei harjoitella taijia kamppailulajina vaan keskitytään lajin perusperiaatteisiin, jotka ovat tyyneys, keskittyminen, mielen ja vartalon rentoutuminen, liikkeiden yhtenäisyys ja niiden suorittaminen ilman ulkoisesti näkyvää voimanponnistusta.

Päävalmentajana toimii shifu Zhang Fang Helsingin Wushu ry:stä ja Suomen Wushuliitosta ja NKUlla lajivastaavana sekä pääohjaajana on Nanna Rankila.

Taijiquan pyörähtää käyntiin NKUn tiloissa sunnuntaina 8.9.2019 klo 18-19.30 jatkuen siitä viikottain ti klo 17-18.30 ja su klo 18-19.30. Harjoitteluun tarvitset mukavan ja joustavan harjoitteluasun, sukat tai sisäliikuntakengät ja juomapullon.