Usein kysytyt kysymykset

Täältä löydät vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin. Ole hyvä ja tutustu näihin ennen kuin olet yhteydessä laji ohjaajiin.

Minua kiinnostaa aloittaa tietty laji, miten tämä tapahtuu?

Jos sinulla ei ole aiempaa kokemusta kyseisestä lajista, on hyvä tapa tutustua lajeihin peruskurssien kautta. Tarkista tällöin koska seuraava peruskurssi alkaa ja tule mukaan. Jos peruskurssi on jo käynnissä ja vasta muutamia kertoja takana, ehdit vielä mukaan. Katso alta peruskursseihin liittyvät kysymykset ja vastaukset.

Jos sinulla on jo aiempaa kokemusta lajista, pääset mukaan ohjattuihin harjoituksiimme liittymällä jäseneksi. Katso alta tarkemmat tiedot kohdasta “Minulla on aiempaa kokemusta lajista..” sekä “Miten pääsen ohjattuihin treeneihin”.

Muista lajeista poiketen, kuntopotkunyrkkeily, liikkuvuus ja kehonhallinta sekä toiminnallinen voimaharjoittelu pyörii salillamme ilman erillisiä peruskursseja. Niiden aloittaminen ei vaadi aikaisempaa kokemusta kamppailu- tai taistelulajeista saatikka erillistä peruskurssia tai ilmoittautumisia. Mukaan saa tulla koska tahansa! Maksaa voi joko kertamaksuilla tai kuukausimaksuilla.

Samat kysymykset ja vastaukset koskettavat niin aikuisten kuin junnujen ja muksujen lajeja.

Tervetuloa mukaan!

Mikä on hyvä ikä aloittaa kamppailu-urheilu tai itsepuolustuslajin harjoittelu? Olenko liian nuori/vanha?

Lyhyt vastaus: “Nyt olet hyvän ikäinen aloittamaan.”

Seurassa on harrastajia 5 vuotiaasta yli 50 vuotiaaseen. Jokainen harjoittelee omalla tasollaan ja omia tavoiteitaan kohti. Jos tavoitteesi on kunnonkohotus, itsepuolustaidot, hauska harrastaminen, painonpudotus, kamppailutaitojen oppiminen tai mukavaan porukkaan kuuluminen ei ikä ole mikään este.

Toisaalta, jos tavoite on olla maailman paras jossakin kamppailulajissa, niin olisi hyvä olla alle 20v. Salikilpailuita tai alempien vöiden sm-kisoja pystyy kyllä kiertämään ja pärjäämään niissä vaikka aloittaisi +40v.

Ikärajoja Nokian kamppailu-urheilijoilla on Kalissa (K18) ja Defendossa (K16).

Eli oikea ikä ja hetki on NYT!

Mikä laji sopii hyvin miehille ja mikä naisille?

Kaikki lajit sopivat niin miehille kuin naisille, pojille ja tytöille. Kaikki treenaa oman kunnon, fysiikan ja tavoitteiden mukaan. Tervetuloa treenaamaan mukavaan porukkaan!

Koska haluamani lajin peruskurssi alkaa / onko peruskurssi käynnissä?

Lajien peruskurssit alkavat syksyisin elo-syyskuussa ja alkuvuodesta tammi-helmikuussa. Peruskurssien ajankohdista tiedotetaan hyvissä ajoin etukäteen NKU www-sivustoilla, facebookissa ja instagramissa. Seuraa peruskurssien ajankohtia ajankohtaista sivulta ja voit sieltä myös tarkistaa mitä peruskursseja tällä hetkellä mahdollisesti pyörii. Voit tutustua tarkemmin käynnissä olevien peruskurssien aikatauluihin aikataulut sivulta.

Minä päivinä lajin / peruskurssin harjoitukset ovat ja mihin aikaan?

Lajin aikataulut näet menemällä kyseisen lajin sivulle ja siellä kalenteri kohdasta tai menemällä aikataulut sivulle ja katsomalla lajin kalenteria / aikataulua siellä. Peruskurssien aikataulut ovat merkattu ko. lajin kalenteriin normaalisti (tapahtuman nimessä lyhenne PK, eli peruskurssi).

Miten peruskurssille pääsee mukaan? Tuleeko ilmoittautua etukäteen?

Peruskurssille ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Mukaan pääsemiseksi riittää kun tulee paikalle ja ohjaaja opastaa siitä eteenpäin. Mukaan rennot liikuntaan sopivat vaatteet (esim. shortsit ja t-paita), vesipullo sekä jalkapyyhe, sillä jalat tulee pestä ennen tatamille tuloa.

Katso lisätietoja peruskurssien hinnoista hinnasto sivulta, sekä seuraa niiden ajankohtia ajankohtaista sivulta. Huom. yhdellä peruskurssimaksulla voi osallistua kaikkien lajien peruskursseille.

Peruskurssi on jo alkanut, pääseekö vielä mukaan?

Vaikka peruskurssista olisi jo muutama kerta mennyt, voit silti vielä liittyä mukaan. Tule paikalle seuraaviin harjoituksiin ja ohjaaja opastaa jatkosta. Mukaan rennot liikuntaan sopivat vaatteet (esim. shortsit ja t-paita) sekä jalkapyyhe, sillä jalat tulee pestä ennen tatamille menoa.

Paljonko peruskurssi maksaa?

Katso peruskurssien hinnat hinnasto sivulta. Huomaa, että lapsien ja aikuisten peruskurssit ovat erikseen hinnoiteltu.

Tarvitaanko peruskurssille kulkutägi?

Peruskurssille ei tarvita vielä tägiä, vaan ovet ovat avoinna peruskurssien aikaan. Peruskurssille ilmottaudutaan paikan päällä täyttämällä ilmoituskaavake (lapsilla aikuinen täyttää) ja palauttamalla se ohjaajalle.

Peruskurssin jälkeen voi tulla mukaan ohjattuihin harjoituksiin ja maksaa haluttu määrä harjoitusaikaa (kertamaksut, kuukausijäsenyydet, lapsilla kausimaksut), ks. lisätietoja hinnasto sivulta. Tällöin liitytään myös jäseneksi ja luodaan oma kulkutägi, ks. tarkemmat tiedot kohdasta “Miten liitytään jäseneksi?”.

Onko lapsille peruskursseja, koska alkaa ja paljonko maksaa?

Myös junnujen ja muksujen lajeista järjestetään peruskursseja normaalisti samalla aikataululla kuin muiden lajien osalta. Ks. yllä olevat kysymykset liittyen peruskursseihin. Huom. myös lapset voivat osallistua yhdellä peruskurssimaksulla kaikkien junnujen ja muksujen lajien peruskursseille ikärajat huomioiden.

Lapsi haluaisi kokeilla lajia, miten tapahtuu?

Lajien peruskurssit ovat hyvä tapa tutustua lajiin kuin lajiin. Peruskurssilla ei tarvitse olla erityisiä varusteita. Riittää kun saapuu paikalle ja mukana on liikuntaan sopivat rennot vaatteet. Ottakaa paikan päällä yhteys lajin ohjaajaan ennen treenien alkua. Lapsi voi käydä tutustumaan lajiin pari kokeilukertaa ilmaiseksi, jos haluaa ensin testata. Tämän jälkeen osallistuminen tapahtuu maksamalla peruskurssin maksun. Peruskurssit ovat edullisesti hinnoiteltu, tutustu hinnastoon tarkemmin hinnasto sivulla.

Miten pääsen ohjattuihin treeneihin? Miten liitytään jäseneksi?

Ohjattuihin harjoituksiin pääsee mukaan liittymällä jäseneksi (peruskurssilaisten ei tarvitse vielä liittyä jäseneksi). Jäseneksi liitytään, kun täytät salilla aulassa olevan jäsentietokaavakkeen ja palautat sen ohjaajalle. Tämän jälkeen sinulle tehdään kulkutägi, jolla pääset kulkemaan salin ovesta. Tägistä tulee maksaa 10€, joka palautetaan kun haluat palauttaa tägin.

Kulkutägiin ladataan maksamasi verran harjoitusaikaa. Voit ostaa harjoitusaikaa ns. kertamaksuina tägille tai voit ostaa kuukausijäsenyyden haluamallesi aikajaksolle. Katso tarkemmat hinnat ja vaihtoehdot hinnasto sivulta. Jäsenyys oikeuttaa osallistumaan kaikkiin ohjattuihin harjoituksiin. Voit siis esimerkiksi kuukausijäsenyydellä osallistua yhdellä maksulla useamman haluamasi lajin harjoituksiin. 

Salin takaosassa on lisäksi toiminnallinen tila / kuntosali. Kuntosali on jäsenten vapaassa käytössä ohjattujen harjoitusten ulkopuolella. Pelkkään kuntosaliinkin pääsee harjoittelemaan kertamaksulla, 10-kerran kortilla tai kuukausimaksuilla, ilman että tarvitsee osallistua kamppailulajeihin.

Minulla on aiempaa kokemusta lajista, miten pääsen mukaan? Tarvitseeko peruskurssi käydä?

Jos sinulla on lajin perusteet jo hallussa, esimerkiksi peruskurssi ko. lajista käytynä aiemmin, voit tulla mukaan treeneihin liittymällä jäseneksi. Kuukausimaksulla voit käydä halutessasi sekä jatkoryhmän, että peruskurssin treeneissä jos haluat kertailla. Toki kaikki muutkin lajit sisältyy hintaan. Ks. tarkemmat tiedot yltä kohdasta “Miten pääsen ohjattuihin treeneihin?” ja ota yhteyttä lajin ohjaajaan.

Paljonko treenaaminen maksaa ja mitä maksutapoja voin käyttää?

Kulkutägistä tulee maksaa 10€ pantti, joka palautetaan sinulle kun haluat palauttaa tägin. Voit ostaa harjoitusaikaa kulkutägille joko kertakäynteinä tai kuukausijäsenyytenä haluamallesi ajanjaksolle. Peruskurssit on hinnoiteltu erikseen. Katso eri vaihtoehdot ostaa harjoitusaikaa hinnasto sivulta.

Harjoitusmaksut voit maksaa meillä useilla eri maksutavoilla: tilisiirrolla, korteilla, liikuntaseteleillä, mobiilisovelluksilla jne. Katso eri maksutavat hinnasto-sivulta kohdasta maksutavat. Tilisiirrolla maksaessa, maksa harjoitusmaksut tilille käyttäen oikeaa viitenumeroa, jonka hinnasto sivulta kohdasta viitenumerot.

Ota kuitti mukaan harjoituksiin maksustasi ja näytä se ohjaajalle (tai näytä maksutapahtumaa puhelimesta). Ohjaaja lataa maksamasi harjoitusajan kulkutägillesi.

Miten kulkutägiin ladataan kulkuoikeutta lisää?

Ohjaaja lataa kulkutägiin harjoitusaikaa lisää sen verran kun olet maksanut. Voit ostaa kertakäyntejä tai kuukausijäsenyyden haluamalle ajalle. Katso eri vaihtoehdot hinnasto sivulta.

Maksaahan voit monin tavoin. Esimerkiksi salilla kortilla, käteisellä, MobilePaylla. Kotona voit maksaa esim. seuran tilille, e-passilla tms… Katso myös eri maksuvaihtoehdot hinnasto sivulta.

Näytä salilla maksusuoritus ohjaajalle, joko puhelimen näytöstä tai kuitista, niin ohjaaja lataa maksetun verran kulkuoikeutta tägillesi.

Saanko tulla treeneihin vaikken ole NKU jäsen?

Ulkopuoliset, esimerkiksi toisen seuran jäsenet, voivat tulla mukaan treeneihin kertamaksulla. Tervetuloa tutustumaan!

Huom. Tarkista seuran ajankohtaiset Covid-19 ohjeistukset. Ulkopuolisten osallistuminen voi olla ajoittain kiellettyä.