Usein kysytyt kysymykset

Täältä löydät vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin. Ole hyvä ja tutustu näihin ennen kuin olet yhteydessä laji ohjaajiin.

Minua kiinnostaa aloittaa tietty laji, miten tämä tapahtuu?

Jos sinulla ei ole aiempaa kokemusta kyseisestä lajista, on hyvä tapa tutustua lajeihin peruskurssien kautta. Tarkista tällöin koska seuraava peruskurssi alkaa ja tule mukaan. Jos peruskurssi on jo käynnissä ja vasta muutamia kertoja takana, ehdit vielä mukaan. Katso alta peruskursseihin liittyvät kysymykset ja vastaukset.

Jos sinulla on jo aiempaa kokemusta lajista, pääset mukaan ohjattuihin harjoituksiimme liittymällä jäseneksi. Katso alta tarkemmat tiedot kohdasta “Minulla on aiempaa kokemusta lajista..” sekä “Miten pääsen ohjattuihin treeneihin”.

Muista lajeista poiketen, kuntopotkunyrkkeily, liikkuvuus ja kehonhallinta sekä toiminnallinen voimaharjoittelu pyörii salillamme ilman erillisiä peruskursseja. Niiden aloittaminen ei vaadi aikaisempaa kokemusta kamppailu- tai taistelulajeista saatikka erillistä peruskurssia tai ilmoittautumisia. Mukaan saa tulla koska tahansa! Maksaa voi joko kertamaksuilla tai kuukausimaksuilla.

Samat kysymykset ja vastaukset koskettavat niin aikuisten kuin junnujen ja muksujen lajeja.

Tervetuloa mukaan!

Mikä on hyvä ikä aloittaa kamppailu-urheilu tai itsepuolustuslajin harjoittelu? Olenko liian nuori/vanha?

Lyhyt vastaus: “Nyt olet hyvän ikäinen aloittamaan.”

Seurassa on harrastajia 5 vuotiaasta yli 50 vuotiaaseen. Jokainen harjoittelee omalla tasollaan ja omia tavoiteitaan kohti. Jos tavoitteesi on kunnonkohotus, itsepuolustaidot, hauska harrastaminen, painonpudotus, kamppailutaitojen oppiminen tai mukavaan porukkaan kuuluminen ei ikä ole mikään este.

Toisaalta, jos tavoite on olla maailman paras jossakin kamppailulajissa, niin olisi hyvä olla alle 20v. Salikilpailuita tai alempien vöiden sm-kisoja pystyy kyllä kiertämään ja pärjäämään niissä vaikka aloittaisi +40v.

Ikärajoja Nokian kamppailu-urheilijoilla on Kalissa (K18) ja Defendossa (K16).

Eli oikea ikä ja hetki on NYT!

Mikä laji sopii hyvin miehille ja mikä naisille?

Kaikki lajit sopivat niin miehille kuin naisille, pojille ja tytöille. Kaikki treenaa oman kunnon, fysiikan ja tavoitteiden mukaan. Tervetuloa treenaamaan mukavaan porukkaan!

Koska haluamani lajin peruskurssi alkaa / onko peruskurssi käynnissä?

Lajien peruskurssit alkavat syksyisin elo-syyskuussa ja alkuvuodesta tammi-helmikuussa. Peruskurssien ajankohdista tiedotetaan hyvissä ajoin etukäteen NKU www-sivustoilla, facebookissa ja instagramissa. Seuraa peruskurssien ajankohtia ajankohtaista sivulta ja voit sieltä myös tarkistaa mitä peruskursseja tällä hetkellä mahdollisesti pyörii. Voit tutustua tarkemmin käynnissä olevien peruskurssien aikatauluihin aikataulut sivulta.

Minä päivinä lajin / peruskurssin harjoitukset ovat ja mihin aikaan?

Lajin aikataulut näet menemällä kyseisen lajin sivulle ja siellä kalenteri kohdasta tai menemällä aikataulut sivulle ja katsomalla lajin kalenteria / aikataulua siellä. Peruskurssien aikataulut ovat merkattu ko. lajin kalenteriin normaalisti (tapahtuman nimessä lyhenne PK, eli peruskurssi).

Miten peruskurssille pääsee mukaan? Tuleeko ilmoittautua etukäteen?

Peruskurssille ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Mukaan pääsemiseksi riittää kun tulee paikalle ja ohjaaja opastaa siitä eteenpäin. Mukaan rennot liikuntaan sopivat vaatteet (esim. shortsit ja t-paita), vesipullo sekä jalkapyyhe, sillä jalat tulee pestä ennen tatamille tuloa.

Katso lisätietoja peruskurssien hinnoista hinnasto sivulta, sekä seuraa niiden ajankohtia ajankohtaista sivulta. Huom. yhdellä peruskurssimaksulla voi osallistua kaikkien lajien peruskursseille.

Peruskurssi on jo alkanut, pääseekö vielä mukaan?

Vaikka peruskurssista olisi jo muutama kerta mennyt, voit silti vielä liittyä mukaan. Tule paikalle seuraaviin harjoituksiin ja ohjaaja opastaa jatkosta. Mukaan rennot liikuntaan sopivat vaatteet (esim. shortsit ja t-paita) sekä jalkapyyhe, sillä jalat tulee pestä ennen tatamille menoa.

Paljonko peruskurssi maksaa?

Katso peruskurssien hinnat hinnasto sivulta. Huomaa, että lapsien ja aikuisten peruskurssit ovat erikseen hinnoiteltu.

Tarvitaanko peruskurssille kulkutägi?

Peruskurssille ei tarvita vielä tägiä, vaan ovet ovat avoinna peruskurssien aikaan. Peruskurssille ilmottaudutaan paikan päällä täyttämällä ilmoituskaavake (lapsilla aikuinen täyttää) ja palauttamalla se ohjaajalle.

Peruskurssin jälkeen voi tulla mukaan ohjattuihin harjoituksiin ja maksaa haluttu määrä harjoitusaikaa (kertamaksut, kuukausijäsenyydet, lapsilla kausimaksut), ks. lisätietoja hinnasto sivulta. Tällöin liitytään myös jäseneksi ja luodaan oma kulkutägi, ks. tarkemmat tiedot kohdasta “Miten liitytään jäseneksi?”.

Onko lapsille peruskursseja, koska alkaa ja paljonko maksaa?

Myös junnujen ja muksujen lajeista järjestetään peruskursseja normaalisti samalla aikataululla kuin muiden lajien osalta. Ks. yllä olevat kysymykset liittyen peruskursseihin. Huom. myös lapset voivat osallistua yhdellä peruskurssimaksulla kaikkien junnujen ja muksujen lajien peruskursseille ikärajat huomioiden. Saattaa olla että junnujen ja muksujen lajeissa voi liittyä mukaan myös ns. “kesken kauden”, jos erillistä peruskurssia ei järjestetä kyseisenä aikana. Katso ajankohtaiset tiedot peruskurssit sivulta ja ota tarvittaessa yhteyttä ohjaajiin yhteydenottolomakkeella.

Lapsi haluaisi kokeilla lajia, miten tapahtuu?

Lajien peruskurssit ovat hyvä tapa tutustua lajiin kuin lajiin. Peruskurssilla ei tarvitse olla erityisiä varusteita. Riittää kun saapuu paikalle ja mukana on liikuntaan sopivat rennot vaatteet. Ottakaa paikan päällä yhteys lajin ohjaajaan ennen treenien alkua. Lapsi voi käydä tutustumaan lajiin pari kokeilukertaa ilmaiseksi, jos haluaa ensin testata. Tämän jälkeen osallistuminen tapahtuu maksamalla peruskurssin maksun. Peruskurssit ovat edullisesti hinnoiteltu, tutustu hinnastoon tarkemmin hinnasto sivulla. Välttämättä erillistä peruskurssia ei järjestetä vaan mukaan voi tulla myös “kesken kauden”. Katso ajankohtaiset tiedot peruskurssit sivulta ja ota tarvittaessa yhteyttä ohjaajiin yhteydenottolomakkeella.

Miten pääsen ohjattuihin treeneihin? Miten liitytään jäseneksi? Miten saan kulkutagin?

Ohjattuihin harjoituksiin pääsee mukaan liittymällä jäseneksi (peruskurssilaisten ei tarvitse vielä liittyä jäseneksi). Jäseneksi liitytään joko rekisteröitymällä Web-kulkurissa tai täyttämällä salilla aulassa olevan jäsentietokaavakkeen ja palauttamalla sen ohjaajalle. Tämän jälkeen sinulle tehdään kulkutägi, jolla pääset kulkemaan salin ovesta. Tägistä tulee maksaa 10€ pantti, joka palautetaan kun haluat palauttaa tägin.

Voit ostaa harjoitusaikaa ns. kertamaksuina tägille tai voit ostaa kuukausijäsenyyden haluamallesi aikajaksolle Web-Kulkurissa, katso lisätiedot miten ostetaan treeniaikaa. Tarkemmat hintatiedot ja eri vaihtoehdot näet hinnasto sivulta. Jäsenyys oikeuttaa osallistumaan kaikkiin ohjattuihin harjoituksiin. Voit siis esimerkiksi kuukausijäsenyydellä osallistua yhdellä maksulla useamman haluamasi lajin harjoituksiin.

Salin takaosassa on lisäksi toiminnallinen tila / kuntosali. Kuntosali on jäsenten vapaassa käytössä ohjattujen harjoitusten ulkopuolella. Pelkkään kuntosaliinkin pääsee harjoittelemaan kertamaksulla, 10-kerran kortilla tai kuukausimaksuilla, ilman että tarvitsee osallistua kamppailulajeihin.

Minulla on aiempaa kokemusta lajista, miten pääsen mukaan? Tarvitseeko peruskurssi käydä?

Jos sinulla on lajin perusteet jo hallussa, esimerkiksi peruskurssi ko. lajista käytynä aiemmin, voit tulla mukaan treeneihin liittymällä jäseneksi. Kuukausimaksulla voit käydä halutessasi sekä jatkoryhmän, että peruskurssin treeneissä jos haluat kertailla. Toki kaikki muutkin lajit sisältyy hintaan. Ks. tarkemmat tiedot yltä kohdasta “Miten pääsen ohjattuihin treeneihin?” ja ota yhteyttä lajin ohjaajaan.

Paljonko treenaaminen maksaa ja mitä maksutapoja voin käyttää?

Kulkutägistä tulee maksaa 10€ pantti, joka palautetaan sinulle kun haluat palauttaa tägin. Voit ostaa harjoitusaikaa kulkutägille joko kertakäynteinä tai kuukausijäsenyytenä haluamallesi ajanjaksolle Web-Kulkurissa. Katso lisätiedot, miten ostat treeniaikaa tägillesi. Liikuntaeduilla maksaminen tapahtuu rekisteröitymisen jälkeen salilla, ota tällöin yhteyttä ohjaajaan. Peruskurssit on hinnoiteltu erikseen. Katso eri vaihtoehdot ostaa harjoitusaikaa hinnasto sivulta.

Harjoitusmaksut voit maksaa meillä useilla eri maksutavoilla: Web-kulkurissa verkkomaksuilla ja korttimaksuilla, salilla tilisiirrolla, korteilla, liikuntaseteleillä, mobiilisovelluksilla jne. Katso eri maksutavat hinnasto-sivulta kohdasta maksutavat. Tilisiirrolla maksaessa, maksa harjoitusmaksut tilille käyttäen oikeaa viitenumeroa, jonka hinnasto sivulta kohdasta viitenumerot.

Jos maksat harjoitusmaksun erikseen, etkä käytä Web-Kulkuria, ota kuitti mukaan harjoituksiin maksustasi ja näytä se ohjaajalle (tai näytä maksutapahtumaa puhelimesta). Ohjaaja lataa maksamasi harjoitusajan kulkutägillesi. Suosittelemme ensisijaisesti Web-Kulkurin käyttöä harjoitusmaksujen maksamiseen. Katso lisätiedot.

Miten kulkutägiin ladataan kulkuoikeutta lisää?

Voit ostaa itse lisää treeniaikaa kulkutägillesi Web-Kulkurissa. Katso lisätiedot kuinka ostat lisää treeniaikaa. Jos ostat treeniaikaa liikuntaeduilla, se tulee tehdä salilla. Tällöin ohjaaja lataa kulkutägiin harjoitusaikaa maksun verran. Voit ostaa kertakäyntejä tai kuukausijäsenyyden haluamalle ajalle. Katso eri vaihtoehdot hinnasto sivulta.

Maksaahan voit monin tavoin. Web-Kulkurissa verkkomaksuilla ja korttimaksuilla, salilla esimerkiksi kortilla, käteisellä, MobilePaylla, liikuntaeduilla. Kotona voit maksaa esim. seuran tilille, e-passilla tms… Katso myös eri maksuvaihtoehdot hinnasto sivulta.

Näytä salilla maksusuoritus ohjaajalle, joko puhelimen näytöstä tai kuitista, niin ohjaaja lataa maksetun verran kulkuoikeutta tägillesi.

Saanko tulla treeneihin vaikken ole NKU jäsen?

Ulkopuoliset, esimerkiksi toisen seuran jäsenet, voivat tulla mukaan treeneihin kertamaksulla. Tervetuloa tutustumaan!

Voinko käydä salilla omatoimitreeneissä?

Seuran jäsenen etuihin kuuluu mahdollisuus käydä salilla omatoimitreenissä ohjattujen treenien ulkopuolella. Kulku salille tapahtuu henkilökohtaisella kulkutagilla ja omatoimitreeneissä voi käydä vuoden jokaisena päivänä klo 6-22. Muista tarkistaa ettei salia varattu ohjattuihin treeneihin. Salin takaosassa on myös toiminnallinen tila / kuntosali. Omatoimitreenaaminen ei saa häiritä ohjattuja harjoituksia.

Voinko tuoda kaverin mukaan omatoimitreeneihin?

Seuran jäsen voi tuoda omatoimitreeneihin mukana kaverin. Kaverihinta seuran jäsenen seurassa on 5€ / kerta. Ohjattuihin treeneihin kaveri voi osallistua normaali kertamaksulla 8€ / kerta. Eteisessä kikkarin edessä on lista, mihin tulee vierailijat kuitata sekä lipas, johon maksu tulee suorittaa ennen treeneihin tuloa. Maksaminen onnistuu myös MobilePaylla. Ilmoitustaululta QR-koodi ja numero MobilePaylla maksamiseen. Kirjoita viestiin “salivierailu” ja vierailijan nimi.