BJJ eli Brasilialainen jujutsu

Brasilialainen jiu jutsu on kamppailulajeja vakavasti harrastavien piirissä jo laajalti tunnettu ja tehokkaaksi tunnustettu kamppailu- ja itsepuolustustyylisuunta.

BJJ

Lajin tehokkuus piilee sen realistisissa maataistelutekniikoissa: erityisesti erilaisissa lukoissa ja kuristuksissa. Tämä perustuu siihen tosiasiaan, että todellisessa vakavassa kamppailutilanteessa lähes aina joudutaan lähikontaktiin ja edelleen maahan. Brasilialaista jujutsua voivat harrastaa miehet ja naiset, pojat ja tytöt, ikään ja sukupuoleen katsomatta. Painotus itsepuolustuksen, kilpaurheilun, kuntoilun sekä vapaaotteluharjoitteiden välillä on harrastajan tavoitteista kiinni. Laji vaatii kuitenkin kärsivällisyyttä ja jatkuvaa itsensä voittamista niin henkisesti kuin fyysisesti.

Lisätietoja ohjaajilta:

Aki Lehto 
Ota yhteyttä

Ennen yhteydenottoa, ole hyvä ja tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin.

Suomen Brasilialaisen Jujutsun Liitto (SBJJL)

Nokian Kamppailu-Urheilijat on Suomen Brasilialaisen Jujutsun Liiton (SBJJL) jäsenseura. SBJJL:n tarkoituksena on kehittää ja ylläpitää brasilialaisen jujutsun harrastusta Suomessa sekä olla jäsentensä (yksityisen ja yhteisöt) aatteellisena keskusjärjestönä.

Tarkoituksensa toteuttamiseksi SBJJL järjestää kilpailuja, esitelmä- ja keskustelutilaisuuksia, harjoittaa alaansa koskevaa julkaisutoimintaa ja huolehtii kansainvälisestä yhteistoiminnasta. SBJJL järjestää jäsenilleen ja heidän valitsemille edustajille sekä myös muille brasilialaisesta jujutsusta kiinnostuneille seminaareja, kursseja ja käytännön opetusta.

SBJJL noudattaa toiminnassaan Suomen urheilun eettisen keskuksen SUEK ry:n antidopingsääntöjä sekä Suomen antidopingsäännöstöä. SBJJL noudattaa ja kunnioittaa myös muiden organisaatioiden langettamia dopingainerikkomuksiin liittyviä tuomioita virallisten kilpailujen yhteydessä kilpailemaan pyrkivien henkilöiden kohdalla.

SBJJL ja sen jäsenet sitoutuvat liikunnan ja urheilun yhteisiin vakavaa epäasiallista käyttäytymistä ja vakavia eettisiä rikkomuksia koskeviin kurinpitomääräyksiin ja urheiluyhteisön yhteisen eettisten rikkomusten (Suomen Olympiakomitean alaisen) kurinpitolautakunnan toimivaltaan ja sääntöihin sekä sen päätöksiin. SBJJL:n jäsenseurat (yhteisöt) sitouttavat omat jäsenensä ja toiminnassaan mukana olevat henkilöt ja yhteisöt edellä mainittuihin kurinpitomääräyksiin ja kurinpitolautakunnan toimivaltaan, sääntöihin ja päätöksiin.
SBJJL:n on Olympiakomitean varsinainen jäsen.

Lisenssi / Vakuutus

Nokian Kamppailu-Urheilijat eivät vakuuta jäseniään vaan jokaisen tulee itse huolehtia itsensä vakuuttamisesta mahdollisten tapaturmien ja loukkaantumisten varalta. SBJJL mahdollistaa BJJ:n ja lukkopainin harrastajille ja kilpailijoille edullisia lajivakuutuksia SuomiSport-palvelun kautta.

Lisätiedot ja lisenssin hankkiminen: https://www.bjjliitto.fi

Varusteet


BJJ

 • BJJ-kimono eli Gi
 • Hammassuojat (valinnainen)
 • Alasuojat (valinnainen)

NoGi

 • Rash Guard/T-paita
 • Shortsit
 • Spats-trikoot (valinnainen)
 • Hammassuojat (valinnainen)
 • Alasuojat (valinnainen)

Lisätietoja harjoituksissa.

Vyöarvojärjestelmä

Nokian Kamppailu-Urheilijat hyödyntää pääsääntöisesti kansainvälisen IBJJF-liiton vyömäärittelyjä ja niihin liittyviä aikamääreitä.

NKU:lla käytössä on:

Aikuisten vyöt:

 • Valkoinen, sininen, purppura, ruskea ja musta
  (“natsat” ei käytössä)

Lasten vyöt:

 • Valkoinen, harmaa, valko-keltainen, keltainen, valko-oranssi, oranssi, valko-vihreä ja vihreä.
  (“natsat” käytössä)

BJJ kalenteri

Tutustu BJJ-ryhmien aikatauluihin.

Tilaa BJJ kalenteri

Voit tilata lajin tapahtumat esimerkiksi omaan puhelimeesi tilaamalla kalenterin itsellesi. Näin saat omaan kalenteriisi aina ajantasaisen aikataulun. Halutessasi voit myös kopioida julkisesta kalenterista vain myös yksittäisiä tapahtumia omaan kalenteriisi.

p

Katso ohjeet miten tilaat kalenterin omaan laitteeseen tai sovellukseen

Nokian Kamppailu-Urheilijat ovat BJJ Globetrotters -yhteisön jäsen. Jäsenyys mahdollistaa kansainvälisen yhteisön ja yhteistyön ympäri maailmaa muiden jäsenseurojen kanssa. Lisätietoja BJJ Globetrotters -yhteisön toiminnasta ja mahdollisista eduista: www.bjjglobetrotters.com

Nokian Kamppailu-Urheilijat kuuluu Hilti BJJ-tiimiin: www.hiltibjj.org

Tunnelmia treeneistä