Pekiti-tirsia Kali

Kali on taisteluolosuhteisiin kehitetty tyyli, joka suosii teräaseita kuten miekka tai veitsi. Se ei ole pelkkää keppitappelua, joksi monet filippiiniläiset lajit ovat vuosien saatossa muuttuneet.

Ikäraja 18+

 

Pekiti-tirsia Kali

Kalissa kaikkia aseita kohdellaan teräaseina, jotka voivat tappaa tai vahingoittaa, oli ase sitten vesuri, viidakkoveitsi tai rottinkikeppi.

Vaikka Kali on puhdas ja vesittämätön taistelulaji, sitä päivitetään koko ajan. Tälläkin hetkellä Filippiinien merijalkaväen erikoisjoukot (Force Recon Marines) testaavat Mindanaon viidakoissa ja kylissä tekniikoiden toimivuutta tositilanteissa. Jos jokin asia ei toimi, sitä muutetaan tai muokataan.

Harjoittelu

Kalin harjoittelu aloitetaan muista kamppailulajeista poiketen aina aseella eli yleensä kepillä (keppi on miekan harjoitusväline). Aluksi harjoitellaan voimalyöntejä ja jalkatyötä. Tekniikat ovat aluksi yksinkertaisia ja helppoja omaksua, painotus on oikeassa vartalonhallinnassa ja kehon mekaniikassa. Myöhemmin tekniikat muuttuvat vaikeammiksi ja haastavimmiksi. Tavoitteena on kovalla harjoituksella saada hienostuneet menetelmät perusasioiksi.

Koska Kali on teräasevaltainen laji, niin kepin käytön lisäksi veitsi on tärkeässä roolissa harjoituksissa. Laji onkin maailmalla erittäin tunnettu ja arvostettu nimenomaan veitsitekniikoistaan. Tämä antaa lajin harrastajalle hyvät valmiudet veistä vastaan puolustautumista varten. Kun tuntee ja ymmärtää veitsen, niin puolustautuminen sitä vastaan on helpompaa. Tässä on tosin todettava, että aseellisella vastustajalla on etu puolellaan ja pienikin virhe voi koitua kohtalokkaaksi.

Lisätietoja ohjaajilta:

Antti Mustaniemi
antti.mustaniemi@gmail.com

Ennen yhteydenottoa, ole hyvä ja tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin.

Kali kalenteri

Tutustu kaliryhmien aikatauluihin.

Tilaa kali kalenteri

Voit tilata lajin tapahtumat esimerkiksi omaan puhelimeesi tilaamalla kalenterin itsellesi. Näin saat omaan kalenteriisi aina ajantasaisen aikataulun. Halutessasi voit myös kopioida julkisesta kalenterista vain myös yksittäisiä tapahtumia omaan kalenteriisi. 

p

Katso ohjeet miten tilaat kalenterin omaan laitteeseen tai sovellukseen