Kickboxing eli potkunyrkkeily

Kickboxing eli potkunyrkkeily on moderni ja pelkistetyn tehokas kamppailumuoto. Kickboxing on alkujaan kehitetty täyden kontaktin kilpailumuodoksi, joten lajissa harjoitellaan vain käytännön ottelutilanteissa toimivia tekniikoita. Käytännönläheiset tekniikat takaavat lajin toimivuuden myös itsepuolustuksessa. Laji sopii sekä miehille että naisille.

Ikäraja 13+

Kickboxing

Potkunyrkkeily kehittää tasapuolisesti voimaa, nopeutta ja kestävyyttä; ja mikä parasta, harjoittelun vaikutukset kohdistuvat koko vartalolle. Potkunyrkkeily sopii tehokkuutensa vuoksi erinomaisesti kuntoilumuodoksi. Suurin osa Suomen viidestä tuhannesta potkunyrkkeilijästä onkin mukana ihan kuntoilumielessä. Nokian Kamppailu-Urheilijoissa potkunyrkkeilyä harjoitellaan K1 ja Low Kick-säännöillä, jolloin myös polvi- ja alapotkut on sallittu. Lyönnit ovat pääosin samat kuin nyrkkeilyssä. Koska alapotkut on sallittu, käytetään harjoituksissa polvet paljastavia shortseja.

Lisätietoja ohjaajilta:

Kimmo Ojanpää
Ota yhteyttä

Ennen yhteydenottoa, ole hyvä ja tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin.

Suomen Potkunyrkkeilyliitto

Nokian Kamppailu-Urheilijat kuuluu Suomen Potkunyrkkeilyliittoon. Suomen Potkunyrkkeilyliitto tarjoaa jäsenilleen mm. leirejä, korkealaatuista ohjaaja- ja valmentajakoulutusta, motivoivan vyöjärjestelmän, laajat kansainväliset yhteydet sekä säännöllistä kilpailutoimintaa noviisiotteluista aina arvokilpailuihin ja ammattilaiskehiin saakka.

Suomen Liikunta ja Urheilun (SLU) jäsenyyden liitto saavutti kesäkuussa 1996. Suomen Liikunta ja Urheilu, Nuori Suomi ja Suomen Kuntoliikuntaliitto yhdistyivät valtakunnalliseksi liikunta- ja urheiluorganisaatio Valoksi vuonna 2013. Valon ja Olympiakomitean jäsenet päättivät 20.6.2016 yksimielisesti yhdistää toimintansa yhden järjestön alle ja Suomen Potkunyrkkeilyliitto on ollut vuodesta 2016 alkaen Suomen Olympiakomitean varsinainen jäsen. Suomen Potkunyrkkeilyliitto on potkunyrkkeilyn maailmanliitto WAKO:n ja WAKO Europen jäsen.

Lisenssi / Vakuutus

Nokian Kamppailu-Urheilijat ry ei vakuuta harrastajia, vaan jokainen harrastaja hoitaa itse oman vakuutuksen. Suomen Potkunyrkkeilyliiton lisenssikausi on kalenterivuosi (1.1–31.12). Lisenssi on pakollinen osallistuttaessa liiton järjestämille leireille ja kursseille sekä liiton jäsenseurojen järjestämään potkunyrkkeilytoimintaan. Alkeiskurssille voi kuitenkin osallistua ilman lisenssiä.

Lisätiedot ja lisenssin hankkiminen: https://www.kickboxing.fi/lisenssit/

Varusteet

Peruskurssin jälkeen tarvittavat varusteet ovat:

Polvet paljastavat shortsit, t-paita, nyrkkeilyhanskat, säärisuojat jalkapöytäsuojilla, hammassuojat sekä miehillä alasuojat.

Lisäksi olisi hyvä käyttää käsisiteitä sekä kypärää. Varusteita on mahdollista tilata edullisesti seuran kautta kimppatilauksena. Tarkemmat tiedot varusteista saat ohjaajilta.

Nyrkkeilyhanskojen koot ilmoitetaan unsseissa, joka on painon mitta. Yksi unssi on noin 28 grammaa. Yleiset koot ovat 10oz, 12oz, 14oz ja 16oz. Pienempiä ja isompiakin on.

Paino ja koko kulkevat käsi kädessä ja hanska pitäisikin valita potkunyrkkeilijän koon ja voimatason mukaisesti. Hanskan koon valintaan vaikuttaa myös oleellisesti hanskan malli, valmistaja, harrastajan sukupuoli ja voima- sekä taitotaso.

Vyöarvojärjestelmä

Potkunyrkkeilyssä on käytössä vyöarvojärjestelmä. Vyöt harjoittelijoiden vyötäröllä tummenevat sitä mukaan, kun taso nousee. Vyöt menevät seuraavasti:

  • valkoinen peruskurssilainen (valkoista vyötä ei ole pakko käyttää)
  • keltainen juuri peruskurssin käynyt harjoittelija
  • oranssi vähintään vuoden yhtäjaksoisesti lajia harjoitellut
  • vihreä vähintään kaksi vuotta yhtäjaksoisesti lajia harjoitellut, mahdollisesti kilpailukokemusta
  • sininen useamman vuoden yhtäjaksoisesti lajia harjoitellut, kilpailukokemusta, ohjaajakoulutus suoritettu
  • ruskea useamman vuoden lajia harjoitellut, kilpailukokemusta, ohjaajakoulutus suoritettu, ohjaaja- ja valmentaja kokemusta
  • musta (1.Dan) vähintään 10 vuotta lajia aktiivisesti harjoitellut, kilpailukokemusta ja kilpailumenestystä, ohjaajakoulutus suoritettu, tuomarikoulutus suoritettu, pitkä aikainen ohjaaja- ja valmentajakokemus.
  • musta (2.-6. Dan) kaikki em. lisäksi kehittänyt ja vienyt lajia merkittävästi eteenpäin

Kickboxing kalenteri

Tutustu Potkunyrkkeilyryhmien aikatauluihin.

Tilaa kickboxing kalenteri

Voit tilata lajin tapahtumat esimerkiksi omaan puhelimeesi tilaamalla kalenterin itsellesi. Näin saat omaan kalenteriisi aina ajantasaisen aikataulun. Halutessasi voit myös kopioida julkisesta kalenterista vain myös yksittäisiä tapahtumia omaan kalenteriisi.

p

Katso ohjeet miten tilaat kalenterin omaan laitteeseen tai sovellukseen