Thainyrkkeily

Lajin virallinen kansainvälinen nimi on muaythai, suomenkielessä puhutaan arkisemmin thainyrkkeilystä tai käytetään englanninkielistä kielikäännöstä thaiboxing.

Ikäraja 13+

Thainyrkkeily

Thainyrkkeily on pystyottelulaji, jonka tekniikkavalikoimaan kuuluvat erilaiset lyönnit, kyynärpäälyönnit, potkut, polvipotkut, kiinniotto- ja puolustustekniikat sekä pystypaini eli thaipaini. Thainyrkkeily on taitoa, tekniikkaa ja taktiikkaa vaativa kampailulaji, jossa tarvitaan fyysisiä ja henkisiä ominaisuuksia. Harjoittelu on erittäin monipuolista ja se kasvattaa sekä kehittää tekniikan ja taidon lisäksi lihaskuntoa, kestävyyttä ja voimaa.

Thainyrkkeilyssä on kansallisia ja kansainvälisiä kilpailuja, joissa on mahdollista otella nuorten ja aikuisten sarjoissa MM-tasolle asti.

Lisätietoja ohjaajilta:

Ville Kaipomäki
Ota yhteyttä

Ennen yhteydenottoa, ole hyvä ja tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin.

Suomen Muaythai liitto

Nokian Kamppailu-Urheilijat kuuluu Suomen Muaythai liittoon. Suomen Muaythai-liitto on kansainvälisten lajiliittojen International Federation of Muaythai Amateur (IFMA) sekä European Muaythai Federation (EMF) jäsen. IFMA toimii lajin kattojärjestönä ja se on vakiinnuttanut asemansa useissa kansainvälisissä urheiluorganisaatioissa. IFMA:n yli 100:sta jäsenmaasta peräti 40 jäsenmaata on omien maidensa kansallisissa olympiakomiteoissa.

Historia

Thainyrkkeily on Thaimaan kansallislaji ja sen historia ulottuu yli 2000 vuoden taakse. Laji on tärkeä osa maan kulttuurihistoriaa ja se näkyy kaikkialla Thaimaassa.  Nykyisessä muodossaan lajia on harjoitettu 1930-luvulta asti. Vaikka harjoittelu tähtääkin ottelemiseen, lajista on kehittynyt tehokas ja suosittu kuntoilun sekä itsensä kehittämisen muoto. Suomeen laji saapui 1980-luvun alkupuolella Mustosten veljesten, Jannen ja Kain tuomana. Veljekset ovatkin oikeutetusti Suomen Muaythai liiton kunniajäseniä.

Lisenssi / Vakuutus

Nokian Kamppailu-Urheilijat ry ei vakuuta harrastajia, vaan jokainen harrastaja hoitaa itse oman vakuutuksen. Suomen Muaythai liiton lajilisenssikausi on kalenterivuosi (1.1–31.12). Kaikilla lajin parissa toimivilla henkilöillä tulee olla lisenssi. Kilpailijat ostavat aina kilpailulisenssin (Thainyrkkeilylisenssi). Harrastajat voivat valita ottavatko vakuutuksettoman harrastajalisenssin vai vakuutuksellisen thainyrkkeilylisenssin. Alkeiskurssille voi kuitenkin osallistua ilman lisenssiä.

Lisätiedot ja lisenssin hankkiminen: https://muaythai.fi/?page_id=21

Varusteet

Peruskurssin jälkeen tarvittavat varusteet ovat:

Shortsit, t-paita, nyrkkeilyhanskat, säärisuojat, hammassuojat, kyynärpääsuojat, sekä miehillä alasuojat.

Lisäksi olisi hyvä käyttää käsisiteitä sekä kypärää. Varusteita on mahdollista tilata edullisesti seuran kautta kimppatilauksena. Tarkemmat tiedot varusteista saat ohjaajilta.

Nyrkkeilyhanskojen koot ilmoitetaan unsseissa, joka on painon mitta. Yksi unssi on noin 28 grammaa. Yleiset koot ovat 10oz, 12oz, 14oz ja 16oz. Pienempiä ja isompiakin on.

Paino ja koko kulkevat käsi kädessä ja hanska pitäisikin valita koon ja voimatason mukaisesti. Hanskan koon valintaan vaikuttaa myös oleellisesti hanskan malli, valmistaja, harrastajan sukupuoli ja voima- sekä taitotaso.

Thainyrkkeily kalenteri

Tutustu Thainyrkkeilyryhmien aikatauluihin.

Tilaa thainyrkkeily kalenteri

Voit tilata lajin tapahtumat esimerkiksi omaan puhelimeesi tilaamalla kalenterin itsellesi. Näin saat omaan kalenteriisi aina ajantasaisen aikataulun. Halutessasi voit myös kopioida julkisesta kalenterista vain myös yksittäisiä tapahtumia omaan kalenteriisi.

p

Katso ohjeet miten tilaat kalenterin omaan laitteeseen tai sovellukseen